Chokladgröt med Amaranth

 RECEPT: Glutenfritt • Veganskt • Naturligt sötat • Paleo • Endokost

Har idag testat att använda Amaranth till frukostgröten för första gången. Amaranth är väldigt proteinrikt, fullt av mineraler och vitaminer och är helt glutenfritt. Då amaranthen har en ganska kraftigt nötig smak har jag i detta recept tillsatt lite sötma i form av agave och skivad banan men även toppat med lite valnötter för det där extra tuggmotståndet och en fin balans i den nötigasmaken.

AmaranthGrot_7

Chokladgröt med Amaranth

Du behöver:
• 1 dl amaranthfrön
• 2,5 dl Vatten
• 0,5 -1 dl valfri mjölk, jag använde Oatly Havredryck Choklad
• 1-2 tsk agavesirap eller kokossocker
• 1 msk kakao
• 1 nypa salt

Banan
Valnötter

Gör så här: Blanda Amaranth och vatten i en liten kastrull och koka upp. Sänk värmen till låg temperatur och låt sjuda under lock i ca 30 min. Rör om lite då och då så inte Amaranthen fastnar i botten. Tillsätt mjölk, agavesirap, kakao och en nypa salt och rör kraftigt tills gröten är krämig. Servera med lite skivad banan och hackade valnötter på toppen.

FRITT FRÅN: GLUTEN • RAFFINERAT SOCKER • ÄGG • MEJERIPRODUKTER

AmaranthGrot_8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s